Bewustzijnsontwikkeling


In je persoonlijkheid heb je allerlei patronen ontwikkeld die je geholpen hebben om te overleven, jezelf te beschermen en om waardering te krijgen. Om thuis te komen in jezelf is het nodig om deze aanpassingen onder ogen te zien en los te laten. Hoe meer je loslaat, hoe maar je kunt leven vanuit je echte zelf. Meer lezen

Individuele consulten 

Vanuit rust, aandacht en afstemming ondersteun ik je om met je ware Zelf naar je thema’s te kijken. Niet alleen praten, maar ook verschillende visualisaties, energetische- of klankoefeningen helpen om de kern van patronen helder te krijgen en aan te pakken. Meer lezen

Doorlopende bewustzijnsgroep

1 keer per maand kom je bij elkaar met een groep gelijkgestemden, waarbij ieder gelegenheid heeft om aan zijn of haar eigen thema’s te werken. Door een aantal maanden bewuster bezig te zijn met je ontwikkeling en daar elke keer input op te krijgen, geef je een impuls aan je bewustzijnsgroei. Meer lezen

Workshop Helende energie

Je lichaam is in staat energie te geleiden. Zo kan door het kanaal rond je ruggengraat levensenergie stromen en via je handen kun je jezelf of anderen helende energie geven. Meer lezen

linkje

Bewustzijnsontwikkeling

Bij bewustzijnsontwikkeling ga je een proces van ‘Ken U zelve’; jezelf in alle aspecten leren kennen. In je persoonlijkheid heb je allerlei patronen ontwikkeld die je geholpen hebben het leven te kunnen hanteren, zowel voor bescherming als om erkenning en waardering te krijgen. De prijs van deze aanpassing is meestal dat je minder contact hebt met je gevoel en last kunt krijgen van ongewenste emoties of deze onderdrukt. Oude pijn en daarop gebaseerde verwachtingen laten je met een gekleurde bril naar je werkelijkheid kijken, waardoor je vaak niet open of naturel reageert in voor jou spannende situaties. Al deze patronen maken het moeilijker om een gelukkig en vervullend leven te ervaren.

Om thuis te komen in je ware Zelf is een bewustzijnsproces nodig waarbij je 1 voor 1 al die patronen, overtuigingen en beschermingslagen onder ogen ziet, voordat je ze kunt transformeren en loslaten. Je laat als het ware licht schijnen in dat wat nog onbewust en donker in je is. Oude vastgezette emoties en pijn kun je helen door je er bewust van te worden, ze met liefde te omarmen en te uiten. Je gaat een innerlijke weg van je hoofd naar je hart, waarbij licht en liefde steeds meer door kunnen stromen. Je gaat doen waar je voor bedoeld bent, waardoor je anderen inspireert om dat ook te doen. 

Weg vol beproevingen

De weg om thuis te komen in jezelf is vol met uitdagingen en moeilijkheden. Want juist door de confrontaties met jezelf en de buitenwereld kun je hoe je bent geworden in alle aspecten leren kennen en accepteren. Hoe bewuster je wordt, hoe meer je de volgende thema’s kunt tegenkomen:

  • vaste patronen en overtuigingen die je beperken in je doen en laten
  • vastzitten in zich herhalende emoties als verdriet, angst of woede
  • terugkerende situaties met conflicten, afwijzing of teleurstelling
  • het gevoel de weg en richting in je leven kwijt te zijn
  • voor jezelf weglopen; vluchtroutes als te hard werken, genotsmiddelen of afleiding
  • jezelf kwijt raken in tijden van crisis of rouw 
  • gevoelens van onzekerheid, depressiviteit, machteloosheid of eenzaamheid 

Ik heb ervaren hoe je in deze thema’s wel eens vast komt te zitten, moedeloos wordt of iets uit de weg gaat. Op dat soort momenten is het fijn om met iemand te kunnen praten die de route ook gegaan is, die jou inspireert om vanuit liefde en ruimte met jezelf om te gaan en je ondersteunt om jouw weg te vinden. Of een workshop te doen waar je het contact met het ware Zelf kunt verdiepen, thema’s op kunt ruimen of nieuwe manieren van omgaan met jezelf leert. Wil je verkennen wat voor jou een goede volgende stap is, maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

linkje1

Individuele consulten

Het leven stelt je regelmatig voor uitdagingen. Zo kun je steeds nieuwe aspecten van jezelf ontdekken. Leuke aspecten, maar ook moeilijke kanten van jezelf als oude pijn, irritaties of situaties waarin je blokkeert. En soms gaan deze lastige patronen of gevoelens niet over wat je ook probeert. Het kan dan helpen om het met iemand te delen die je kan ondersteunen om helder te krijgen wat er precies gebeurt, het te verwerken of er anders mee om te gaan. 

MEER BEWUSTZIJN ONTWIKKELEN

In het eerste gesprek bepalen we het doel waar je aan wilt werken. Dit kan variëren van het verwerken van terugkerende emoties en gevoelens, anders omgaan met lastige situaties of conflicten, overwinnen van beperkingen of angsten, meer richting geven aan je leven of gewoon meer gelukkig zijn.

Een belangrijk aspect van de consulten is het gewaar zijn en ervaren wat er met je gebeurt; zowel als je je goed voelt als tijdens de voor jou moeilijke momenten. Waar voel je ruimte en stroming en waar stokt het. Door contact te maken met delen in je lichaam die stromen of juist vastzitten, word je je meer bewust van wat daar speelt en met welke emoties die te maken hebben. Zo vergroot je het contact met je zelf en vandaaruit verdiep je ook het contact dat je met anderen hebt.

PATRONEN OPRUIMEN

Vanuit rust, aandacht en afstemming ondersteun ik je om met je ware Zelf naar je thema’s te kijken. Niet alleen praten, maar ook verschillende visualisaties, energetische- of klankoefeningen helpen om de kern van patronen helder te krijgen en aan te pakken. Dit verdiepte inzicht en het helen van oude pijn geeft mogelijkheden om meer open, naturel en liefdevol met jezelf en anderen om te gaan. Door een aantal keren dit proces van thema’s omzetten te doorlopen en daarbij te ervaren hoe jouw wereld een spiegel voor je is, kun je na afloop van de consulten je bewustzijnsgroei zelf voortzetten. En hoe meer patronen en blokkades je opruimt, hoe meer de impulsen, inspiratie en vervulling van je ziel kunnen doorstromen in jouw bewustzijn.

De individuele consulten kosten 60 euro per uur.

Meer weten? Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

linkje2

Doorlopende bewustzijnsgroep

Ieder mens op aarde maakt een bewustzijns-groeiweg door. Je krijgt allerlei kansen en moeilijkheden om jezelf in alle aspecten te leren kennen. Het doel ervan is om je thuis te laten komen in het ware Zelf en je in verbinding te brengen met de eenheid achter alles. In deze groep helpen we elkaar in dit proces van bewustzijnsontwikkeling.

Kijk in de spiegel van jouw leven

Het proces om jezelf te leren kennen is boeiend, maar soms weerbarstig. In je persoonlijkheid heb je allerlei patronen en overtuigingen ontwikkeld die je geholpen hebben het leven te kunnen hanteren, zowel voor bescherming als om erkenning en waardering te krijgen. Veelal ben je je niet bewust van deze beschermingsmechanismen, die een open relatie met jezelf en anderen in de weg kunnen staan. We trekken echter situaties en mensen aan die ons daarin helpen. Zij confronteren ons of fungeren als spiegel voor wat zich in onszelf afspeelt. Door met de hulp van anderen naar jezelf en voorvallen die je raken te kijken, krijg je nieuwe inzichten die je zelfkennis vergroten en je helpen anders om te gaan met lastige situaties.

Proces van groei

Elke maand komen we bij elkaar met een groep gelijkgestemden. We bespreken ieders actuele vraagstukken en voorvallen in het leven, onderzoeken wat de diepere lagen daarvan zijn en vertalen deze naar concrete stappen. Door zo een aantal maanden bewuster bezig te zijn met je ontwikkeling, daar elke keer input op te krijgen, krijg je nieuwe inzichten en inspiratie en geef je een impuls aan je bewustzijnsgroei. Je leert niet alleen van de input die je krijgt op je eigen thema’s, maar ook door de spiegel die de processen van anderen voor je kunnen zijn. 

Thuis komen in jezelf

Het doel van dit bewustzijnsproces is om patronen, overtuigingen en beschermingslagen onder ogen te zien, zodat je ze kunt transformeren en loslaten. Hoe meer lagen je afpelt, hoe meer licht en liefde in je door kunnen stromen. Je gaat steeds meer leven vanuit de ziel, gaat doen waar je voor bedoeld bent, waardoor je anderen inspireert om dat ook te doen.

datum: elke eerste vrijdagavond van de maand van 19.00 – 22.00 uur; de groep start zodra er voldoende deelnemers zijn.
plaats:
wordt nader bekend gemaakt.
deelname:
serie van 5 avonden is 175 euro; 10 avonden is 300 euro.

linkje3

Workshop helende energie

Je lichaam is in staat energie te geleiden. Allereerst natuurlijk energie als brandstof die je in staat stelt om fysieke inspanningen te leveren. Daarnaast kun je op een ander niveau helende energieën door je lichaam laten stromen. In deze workshop maak je kennis met deze energieën.

Energie door je ruggengraat

Door het kanaal rond je ruggengraat kan levensenergie stromen, zowel prana en ki-energie als kundalini energie. Door deze energieën bewust te leren hanteren, krijgt je ontwikkeling een sterke impuls. Je versterkt het contact met je gevoel en je lichaam, bent meer geaard, creatiever en liefdevoller. Je kunt situaties en emoties beter hanteren, wat je innerlijke rust en balans versterkt. 

In het eerste deel van de workshop doen we een aantal fysieke en visualisatie-oefeningen om je bewust te worden hoe subtiele energieën werken en je kunnen versterken. Vervolgens leer je hoe je de energiestromen op gang brengt en verbinding maakt met je hartgebied. Je ervaart hoe je deze energieën door je lichaam en de subtiele lichamen om je heen kunt laten stromen. Daarmee kun je de helende werking ervan gaan hanteren in je dagelijkse leven. Ook leer hoe je deze stromen beheerst en zo nodig tot rust brengt.

Energie door je handen: Ma-energie

In het tweede deel van de workshop gaan we aan de slag met de Ma-energie. Dit is een universele helende energie die zeker voor gevoelige mensen snel en makkelijk aan te leren is. Ma-energie is ontwikkeld door Amrita Sprong. Het is gekoppeld aan de Goddelijke Moeder die je helpt het contact te versterken met je oorspronkelijke Zijn en om dat wat de bedoeling is in je leven tot stand te brengen. 

In deze workshop krijg je een aantal praktische oefeningen waarin je stap voor stap leert om met deze helende energie aan de slag te gaan. Je leert om jezelf te helen zowel algemeen als op specifieke gebieden of thema’s. 

Helende energie verrijkt je leven

Hoe vaker je bezig bent met deze helende energieën, hoe krachtiger ze voor je werken. Je versnelt je groeiproces en kunt emoties en moeilijke thema’s beter omzetten. Ook kom je makkelijker in contact met je ware Zijn. Allemaal aspecten waarmee je je leven kunt verrijken.

datum: zaterdag 16 november 2019; 13.30 – 17.00 uur.
plaats:
De Open Ruimte; Josephine Bakerstraat 40, 1311 GA Almere.
deelname:
40 euro.