Stemcoaching


Met je stem maak je contact met anderen en geef je uiting aan wie je bent. Door bewuster gebruik te maken van je stem, kun je je leven enorm verrijken. Je kunt de helende kwaliteiten van je stem gebruiken om contact te maken met je lichaam en je emoties. Maar bovenal geeft het maken van klanken en het ontdekken van je ware stem een gevoel van vreugde en geluk. Meer lezen

Workshop Laat je stem horen

De stem is je belangrijkste instrument waarmee je uiting kunt geven aan wie je bent. Maar in veel situaties doen we dat juist niet. In deze workshop ga je op ontdekkingsreis naar jouw stem, zowel bij het spreken, klanken maken als zingen, om weer vrij te worden en je stem te laten horen. Meer lezen

Workshop Ontdek je helende stem

In deze workshop kun je ervaren hoe fijn het is om je stem op allerlei manieren te laten klinken en daarmee jezelf en anderen te helen. Met de trillingen die je stem in je lichaam teweegbrengt, kun je emoties en fysieke blokkades vrijmaken. In deze workshop ga je verkennen hoe dat bij jou werkt. Meer lezen

Individuele stemcoaching

Elke dag gebruik je je stem zonder dat je er veel aandacht aan schenkt. Maar door je bewust te worden van je stem kun je de mogelijkheden ervan meer gaan benutten en jezelf een groei-impuls geven. Meer lezen

Helend zangles

Zingen geeft veel mensen vreugde. Het geeft een diepe verbinding met jezelf en anderen. Helend zangles is erop gericht om je stem vrijer te maken en vanuit een diepere verbinding met je lijf te zingen. Hierdoor kun je nog meer genieten van je zang. Meer lezen

Klankhealing

Een klankconcert met zang en helende instrumenten, waar je kunt ontspannen, genieten en thuiskomen in jezelf. Meer lezen

linkje1

stemcoaching

Met je stem maak je contact met anderen en geef je uiting aan wie je bent. Je kunt praten, lachen, zingen, schreeuwen of klanken maken. Meestal staan we helemaal niet stil bij hoe onze stem functioneert. Door bewuster gebruik te maken van je stem, kun je je leven enorm verrijken. 

JE STEM WEER VRIJMAKEN

Bij de meeste mensen is de stem niet helemaal vrij. Allemaal hebben we tijdens onze opvoeding wel meegemaakt, dat we onze stem in moesten houden. Als klein kind waren we vaak nog helemaal vrij om alles klank te geven wat we ervaarden. Maar naarmate we ouder werden, werd dit meer en meer beperkt. Onze stem werd niet altijd gehoord als we voor onszelf opkwamen. Het uiten van boosheid en verdriet werd door onze opvoeders of vriendjes afgeremd. En op school leerden we om stil te zijn, te luisteren en ons vooral op ons denken af te stemmen. En sommigen hebben daarnaast ook nog de ervaring dat ze tijdens het zingen gezegd werd dat ze maar beter hun mond konden houden.

Allemaal remmen op onze expressie. Geen wonder dat veel mensen het contact met hun gevoel, emoties en stem zijn kwijt geraakt en moeite hebben zich te uiten.

In de workshops en coaching word je ondersteunt om je stem weer vrij te maken en in contact te brengen met je lijf. Je stem krijgt dan een prettige klank, zowel bij het spreken als het zingen. Hierdoor wordt het een plezier om je stem weer te laten horen en uitdrukking te geven aan wat je allemaal voelt.

Helende stem

Daarnaast kun je de helende kwaliteiten van je stem leren gebruiken. In je fysieke lichaam en het emotionele lichaam om je heen zijn door het onderdrukken van je emoties verdichtingen ontstaan. Deze verdichtingen kunnen uiteindelijk leiden tot spanningen, klachten of ziekte. Door je bewust te worden welke emoties zich op welke plekken in je lichaam hebben vastgezet en daar naartoe te klanken, kun je deze emoties weer vrijmaken. 

Als je alle emoties die in je opkomen vrij kunt uiten, blijf je schoon en kun je de boodschap en bedoeling die achter de emotie zit beter helder krijgen. Met je helende stem kun je ook contact maken met fysieke klachten en pijn, waardoor een helingsproces op gang komt. Maar bovenal geeft het maken van klanken en het ontdekken van je ware stem een gevoel van vreugde en geluk.

Wil je ook je stem ontwikkelen, schrijf je in voor een workshop of maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

linkje2

Workshop Laat je stem horen

Vijf vrijdagavonden om jezelf meer stem te geven

Wil jij ook:

Je zegje doen in een groep
Lekker zingen in een koor
Je grenzen aan kunnen geven
Presentaties kunnen geven
Meer overtuigingskracht hebben
Jezelf beter horen als je met anderen samen zingt
Verwoorden wat je voelt
Genieten van de pure klank van jouw stem

De stem is ons belangrijkste instrument waarmee we uiting kunnen geven aan wie we zijn. Samen met onze houding en gebaren dragen we met onze stem uit wat we van iets vinden, waar we enthousiast van worden, wat we willen of voelen. Maar in veel situaties doen we dat juist niet… Want we hebben allemaal wel eens ervaren dat er niet geluisterd werd; dat onze stem niet gehoord werd. Of er werd gezegd dat we niet konden zingen. En hierdoor houden we onze stem in en gebruiken we maar een deel van de mogelijkheden van onze stem. 

JOUW STEM ONTDEKKEN

In deze workshop gaan we op ontdekkingsreis naar jouw stem, jouw manier om uiting te geven aan wie je bent. Met heel verschillende oefeningen gaan we de mogelijkheden en grenzen van jouw stem verkennen en krijg je handvaten om verbinding te maken met jouw werkelijke stem. We doen daarvoor ademhalings-, houdings- en bewegingsoefeningen zodat je meer in contact komt met je lijf; we gaan spreken, klanken maken, we doen zangoefeningen en we gaan met elkaar zingen, waarbij het niet gaat om goed of mooi, maar om ontdekken, plezier maken en genieten. Ik zorg daarbij voor een veilige sfeer waarin je vrij kunt experimenteren en ontwikkelen. 

datum: 24 en 31 januari, 7, 14 en 21 februari 2020; 19.30 – 22.00 uur.
plaats: De Open Ruimte; Josephine Bakerstraat 40, 1311 GA Almere.
deelname:
150 euro.

linkje3

Workshop ontdek je helende stem

Behalve praten of zingen kun je met je stem ook klanken maken. Met klanken geef je heel direct uitdrukking aan wie je bent. Deze workshop is een gelegenheid om je daar meer bewust van te worden en de mogelijkheden van je stem, zowel om je uit te drukken als voor heling te verkennen.

Laat je stem vrij klinken

Het is al helend als je stem vrij kan klinken en contact maakt met je lijf. Je stem krijgt dan een prettige, warme klank en wat je wilt zeggen komt veel beter over. En hoe meer je lijf gaat meetrillen met je stem, hoe fijner het is. Je leert jezelf beter kennen, want je stem liegt nooit. Je voelt meteen wanneer iets er lekker uit komt of niet en of je lekker in je vel zit. 

We beginnen de workshop met een verkenning van je stem. We doen opwarmingsoefeningen en onderzoeken hoe je je stem ontspannen kunt gebruiken. We verkennen de hoogte en diepte van je stem en hoe je de trillingen van je stem op allerlei plekken in je lichaam kunt ervaren, zowel tijdens het spreken als tijdens klanken maken. 

Je helende stem 

Daarnaast ga je de helende kwaliteiten van je stem verkennen. In je fysieke lichaam en het emotionele lichaam om je heen zijn door het onderdrukken van emoties verdichtingen ontstaan. Deze verdichtingen kunnen uiteindelijk leiden tot spanningen, klachten of ziekte. Door je bewust te worden welke emoties zich op welke plekken in je lichaam hebben vastgezet en daar naartoe te klanken, kun je met de trillingen deze emoties weer vrijmaken. 

In de workshop ga je ervaren hoe je met je stem naar emoties kunt klanken en geef je zowel jezelf als elkaar een helend klankbad. Tussendoor zingen we met elkaar helende liedjes.

Bron van vreugde

In deze workshop leer je de mogelijkheden van je stem kennen, zowel om je uit te drukken als voor heling. Maar bovenal geeft het maken van klanken en het ontdekken van je ware stem een gevoel van vreugde en geluk.

datum: zaterdag 7 december 2019; 13.30 – 17.00 uur.
plaats: De Open Ruimte; Josephine Bakerstraat 40, 1311 GA Almere.
deelname: 40 euro.

linkje4

Individuele stemcoaching

Je stem is je belangrijkste instrument om contact te maken; zowel met jezelf als met anderen. Je maakt jezelf ermee kenbaar door uiting te geven aan wat je denkt, voelt en wilt. Elke dag gebruik je je stem zonder dat je er veel aandacht aan schenkt. Maar door je bewust te worden van je stem kun je de mogelijkheden ervan meer gaan benutten. Voor een rijkere expressie, voor het ervaren en oplossen van blokkades die je in de weg zitten of gewoon om er plezier aan te beleven. En omdat je stem nooit liegt, helpt die je om het contact te herstellen met je authentieke zijn. 

JE STEM BEWUST ERVAREN

In de coaching bepalen we eerst het doel waar je aan wilt werken. Dit kan variëren van een betere spreekstem, meer contact maken met je emoties en gevoel, met meer zekerheid en expressie spreken en presenteren, tot het ontwikkelen van jezelf of je zangstem. Een belangrijk aspect van werken aan je stem is gewaar zijn en ervaren wat er gebeurt met je tijdens het spreken, klanken of zingen. Waar voel je ruimte en stroming en waar stokt het. Vanuit welk gedeelte van je lichaam spreek of klank je en welke delen doen niet mee. Door contact te maken met delen in je lichaam die stromen of juist vastzitten, word je je meer bewust van wat daar speelt en met welke emoties die te maken hebben. Zo vergroot je het contact met je zelf en vandaaruit verdiep je ook het contact dat je met anderen hebt.

JE STEM VERRIJKT JE LEVEN

Daarnaast is het ook gewoon leuk om de mogelijkheden van je stem te verkennen en uit te breiden. Om een vollere stem te ontwikkelen, meer klank te kunnen maken, jezelf helemaal uit te drukken en je te verwonderen over wat voor klanken er allemaal uit je komen. Bezig zijn met je stem zorgt ervoor dat je minder in je denken of gepieker blijft zitten, waardoor je je meer levendig en positiever voelt. Het ontwikkelen van je stem verrijkt je leven.

Stemcoaching kost 60 euro per uur.

Meer weten? Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

linkje5

Helend zangles

Zingen geeft veel mensen vreugde. Het geeft een diepe verbinding met jezelf en anderen. Helend zangles is erop gericht om je stem vrijer te maken en vanuit een diepere verbinding met je lijf te zingen. Hierdoor kun je nog meer genieten van je zang.

VRIJ KUNNEN ZINGEN

In de zangles staat het plezier voorop; ontdekken hoe jouw stem kan klinken. Het gaat in eerste instantie niet alleen om het mooi zingen, maar vooral om te leren op een prettige manier klank te maken. Belangrijk daarbij is dat je vanuit ontspanning en met minder druk op je stembanden gaat zingen. Daarnaast besteden we aandacht aan het gewaar zijn hoe en waar je klank maakt en hoe je lijf meedoet bij het zingen. Door dat uit te breiden krijgt je stem meer ruimte en maak je vanzelf meer klank. Hoe vrijer je klanken maakt, hoe meer je lijf in trilling wordt gebracht, hoe meer helend het zingen is.

Een ander aspect van helend zingen is het uitdrukking geven aan de tekst. We zoeken samen naar liederen die je raken en verkennen hoe je de emoties die je hebt bij je lied kunt uitdrukken in je zang. Op deze manier krijgt je zingen een verdieping en helpt het je tevens bij het omgaan met thema’s in je leven. 

Ook improviserend zingen is een mooie vorm om uitdrukking te geven aan hoe je je voelt. Door dit vaak te doen, kun je veel van je afzingen en blijf je emotioneel schoon. Een bijzondere vorm daarvan is boventoonzang; één van de meest helende zangtechnieken die ik ken.

Afhankelijk van je doelstelling kunnen we verschillende aspecten van het zingen meer of minder aandacht geven. Het belangrijkste is dat het voor jou goed voelt hoe je zingt en er plezier aan beleeft. Want met plezier zingen is op zichzelf al helend.

Helend zangles kost 60 euro per uur.

Meer weten? Maak een afspraak voor een kennismaking.

linkje6

Klankhealing

Een klankconcert met zang en helende instrumenten, waar je kunt ontspannen, genieten en thuiskomen in jezelf.

Tijdens de klankhealing wordt gewerkt met klankschalen, Indiase tanpura, ocean drum, tingha, cristal bowl, didgeridoo, zaphir chimes en andere instrumenten. Er worden mantra’s en boventonen gezongen. Voor een nog diepere ontspanning wordt met instrumenten tussen de aanwezigen door gelopen.

Klankhealing Amrita bestaat uit Gerard Röling, Annette Vis en Rob Poiesz.

In de ruimte zijn ligmatjes en dekentjes aanwezig. Neem zelf een hoofdkussentje en warme sokken mee. Er is ook de mogelijkheid om de klankhealing zittend op een stoel bij te wonen. 

Een klank die innerlijk wordt ervaren
werkt als helende kracht
Er ontstaat ruimte voor wie men werkelijk is
Levenskracht kan weer vrij stromen
terwijl de ware ingeboren aard zich zal openbaren

Liefde

Deelname is alléén mogelijk na vooraanmelding via het emailadres: flowmotion@live.nl

Er is beperkte plaats, dus geef je nu op, want vol=vol!
Mis deze middag niet!

datum: zondag 1 december 2019; 14.30 – 16.00 uur.
plaats: De Open Ruimte; Josephine Bakerstraat 40, 1311 GA Almere.
deelname: 15 euro.